S.C. O 9 ATITUDINE S.R.L. este o structura de economie sociala cu personalitate juridica infiintata de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons in cadrul  Proiectului “ Investeste in oameni!” implementat  prin  FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane,  Axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de interventie 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale", titlul Proiectului ”S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil”.

echipa O9Atitudine

Oricat de mult persoanele cu deficiente de vedere și-ar dori să ducă un mod activ sau obișnuit de viață, să meargă la școală, la serviciu sau în oricare altă locație, ele vor fi împiedicate de infrastructura practic inaccesibilă.

Lipsa accesibilităţilor generează handicapul! Este o problemă sociala, iar cand vorbim de “social” ne referim la oameni. Toţi cei care se opun sau ignoră amenajarea mediului fizic, conform necesităţilor fiecăruia, sunt răspunzători de existenţa handicapului în viaţa persoanelor cu dizabilităţi!

Prin acest proiect dorim sa schimbam mentalitati si comportamente, sa cream O 9 ATITUDINE fata de un segment social care are un potential crescut de a-si asuma un rol activ in societate si nu doar de a fi etichetati ca fiind persoane cu dizabilitati, oameni pasivi care isi cer drepturile! Ei invata sa isi depaseasca conditia, noi va trebui sa invatam sa ii acceptam cu O 9 ATITUDINE!

       

Mirela Tache, Manager

Va salut,

Sunt primul angajat la Structura Economica Sociala o9Atitudine S.R.L. si de multe ori am fost intrebat ce inseamna si caror legi se supune. De fiecare data explic si o fac cu multa responsabilitate, deoarece dupa opinia mea, Structura Economica Sociala a fost gandita ca o oportunitate in evolutia relatiilor interumane si intersociale.

De asemenea, cred ca Structura Economica Sociala O 9 Atitudine S.R.L. mai are menirea de a demonstra tuturor scepticilor ca se poate accesa fonduri in folosul grupurilor sociale defavorizate, generand locuri de munca pentru cat mai multe persoane cu dizabilitati fara conotatii materiale pentru o persoana sau un grup restrans { fie ei investitori sau administratori }.

Ce consider remarcabil la S.C.O 9 Atitudine S.R.L. este faptul ca persoane cu dizabilitati lucreaza intr-un proiect pentru alte persoane cu dizabilitati si impreuna incercam sa aratam tuturor ca SUNTEM EGALI si ca AVEM ACELEASI DREPTURI FUNDAMENTALE.

Fiecare zi petrecuta cu colegii mei in O 9 Atitudine , dincolo de munca, bucurii, insuccese, rautatile persoanelor care ar trebui sa fie exemple pentru comunitatile pe care le conduc , inseamna o lectie de viata, o lectie asidua pe care ne-am asumat-o in drumul greu spre normalitate.

Constantin Soare, Manager Tehnic

Numele meu este Daniela Vasii, am 40 de ani si sunt din Cristian. Fiind persoana cu dizabilitati , intotdeauna  mi-am dorit sa-i ajut pe cei din jurul meu , intr-un fel sau altul si in acelasi timp sa ma ajut si pe mine .

Consider ca ajutorul potrivit  la momentul potrivit este foarte important in evolutia unei persoane. Mi-am dorit sa lucrez pentru a-mi depasi limitele, pentru a invata lucruri noi , dar si pentru a contribui material la bunastarea familiei .

Sansa mea a aparut in data de 9.07.2015 cand, la sugestia managerilor  S.C. O 9 Atitudine S.R.L.  m-am prezentat la interviu pentru angajare. Satisfactia este imensa atunci cand realizezi ca un vis este pe cale sa devina realitate.

Faptul ca lucrez in sprijinul altor persoane cu nevoi speciale ma motiveaza , facandu-ma sa adopt o noua atitudine,  fiind mai increzatoare in fortele proprii.

Imi place ceea ce fac si ma implic in munca mea  deoarece cred ca solidaritatea poate muta muntii la nevoie!

Daniela Vasii,  Operator Tipografie

Sunt Gabriel Timie, am  44 ani, locuiesc in Cristian, iar soarta m-a asezat in urma cu 26 de ani intr-un scaun rulant.

Am mai incercat sa ma angajez, dar fiind din mediul rural lipsa transportului public adaptat  a fost intotdeauna o piedica.  Sansa mi-a zambit printr-o carte de vizita primita de la o vecina care fusese la interviu la S.E.S. O 9 ATITUDINE ce tocmai isi deschisese sediul la noi in localitate.

Ideea ca o persoana cu dizabilitati sa lucreze in sprijinul alteia  mi-a placut in urma cu mult timp cand am vazut o persoana cu distrofie in faza initiala care avea grija de o alta ( in scaun rulant) in faza finala. Acum fac si eu acest lucru, dar intr-un mod diferit;  ajut la accesibilizarea mediului pentru persoane cu deficiente de vedere.

Incepand cu 9 iulie, dimineata plec cu drag la munca cu sotia mea si sunt mandru  sa observ admiratia sau uimirea vecinilor cand afla unde merg. Imi doresc sa lucrez  cat mai mult timp alaturi de colegii mei cu care fac o echipa excelenta.

Felicitari ANPCPPSR pentru initiativa si doresc  cat mai multe S.E.S.-uri sa, fie infiintate !

Tot inainte!

( pe doua picioare, pe patru roti,cu un baston alb in mana, etc. )

Gabriel Timie

Buna ziua!

Numele meu este Octavian Pirnau si lucrez  ca gestionar in cadrul societatii ,,S.C.O 9 Atitudine S.R.L.

In cateva cuvinte vreau sa stiti cat de mult mi-a schimbat viata acest loc de munca in care ma regasesc, dat fiind faptul ca lucrez si in acelasi timp ajut oameni cu dizabilitati printre care ma aflu si eu. Sunt mandru si bucuros sa am un colectiv pasionat de ceea ce face si mereu atent la tot ce tine de lucrul in echipa. Posibilitatea de a ajuta oameni care au nevoie de alti oameni ma face sa vin in fiecare zi la servici cu entuziasm si chiar sa inteleg ca cineva asteapta ca noi sa il ajutam.

Acesta este locul de munca  foarte mult cautat si bine gasit.

Octavian Pirnau, Gestionar