Este salutara orice initiativa in sensul facilitarii accesului persoanelor defavorizate la viata comunitatii.

Dincolo de vorbe, dincolo de promisiuni, dincolo de ignoranta si nepasare sunt fapte si dovezi graitoare care ne dezvaluie caractere si suflete minunate dornice sa schimbe o mentalitate si o preconceptie rigida a comunitatii construita pe fundamente si rationamente gresite, induse de mass-media prin promovarea unei imagini nefaste asupra persoanelor cu dizabilitati, lipsa informatiilor corecte si prin politica de neimplicare nationala.

Acest proiect deschide usa persoanelor cu probleme de vedere spre a-si castiga independenta si ii incurajeaza sa devina membrii activi ai comunitatii, sa se bucure de sansa de a-si construi o viata mai buna.

Persoanele cu dizabilitati reprezinta cel mai numeros grup non-etnic din Romania!

Este o mare pierdere pentru societatea care nu accepta acest mare grup defavorizat, care nu cauta sa integreze in comunitate toti membrii sai asigurandu-le accesul la tote nivelurile de dezvoltare informationala, personala si profesionala si pentru care, cu o investitie bugetara minima si cu aplicarea si respectarea legilor aflate in vigoare, sa favorizeaza participarea tuturor membrilor comunitatii la viata publica asigurand sanse egale pentru toti, in toate mediile informationale, sociale, fizice si culturale. Astfel, se ofera posibilitatea celor care chiar doresc sa fie niste membrii respectabili ai comunitatii, sa se afirme si sa fie valorizati.

Comunitatea trebuie sa fie deschisa in a-i accepta pe toti membrii sai; toti avem dizabilitati, mai mari sau mai mici, mai vizibile sau mai putin vizibile, nu trebuie sa judecam sau sa condamnam pe nimeni inainte de a-l cunoaste.

Daca dintr-un motiv oarecare nu putem sa ne implicam in a ajuta aceste persoane direct, putem sa le fim prieteni sa ii incurajam, sa ii apreciem pentru reusitele lor si astfel, sa fim sustinatorii unei noi atitudini, una pozitiva si constructiva.

Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati Fizice ,,Sf. Haralambie" Brasov

Leizeriuc Ciprian Presedinte